dilluns, 12 de novembre del 2007

RESUM DE L'ASSEMBLEA DE L'AMiPA 29/10/2007

Associació de Mares i Pares d'Alumnes de

l'Escola Municipal de Música Antoni Torrandell

Edifici del Pes des Bessó

c/ Dureta s/n 07300 Inca


RESUM DE L'ASSEMBLEA DE L'AMiPA 29/10/2007


  1. Informació de l'estat de l'EMMAT a l'inici del curs 2007/2008.

    1. Intervenció de Joana Palomés, com a presidenta sortint de l'AMiPA de l'EMMAT, per informar del següent:

      • Designació com a president de la junta directiva provisional de l'AMiPA d'Antoni Salvà, fins a la celebració de la propera Assemblea General, en la qual es procedirà a l'elecció de la nova junta directiva.

      • Punt de vista de l'AMiPA en relació als assumptes respecte als quals l'AMiPA ha realitzat el seguiment de la gestió de l'escola:

        • L'Ajuntament d'Inca no ha consolidat una plantilla funcionària de director, cap d'estudis i professorat de les matèries amb més alumnes.

        • L'Edifici del Pes des Bessó es consolida com a local estable de l'EMMAT després de la itinerància per locals de l'antic mercat cobert, de l'escola Beat Ramon Llull i de l'IES Berenguer d'Anoia.

        • La reforma de la primera planta de l'Edifici del pes des Bessó no s'ha completat: no s'ha instal·lat la climatització, la insonorització és deficient, i existeixen nombrosos defectes en els acabats.

        • El nombre d'aules és molt just per a les activitats docents i es constata l'endarreriment de l'habilitació dels locals de la planta baixa per a l'ús de l'escola.

        • No s'ha instal·lat la preceptiva segona sortida d'emergència a la planta baixa.

        • La falta de vigilància de l'entrada principal de l'edifici i la coincidència d'aquesta amb l'accés al soterrani ha creat situacions de conflicte entre els alumnes de l'EMMAT i els usuaris dels locals del soterrani de l'edifici.

        • La sala d'actes presenta greus problemes de climatització, insonorització i acústica, i impermeabilització.

    2. Intervenció del director de l'EMMAT, per proporcionar a l'assemblea informació acadèmica: alumnat i la seva distribució per estudis, professorat i serveis que presta l'escola. Aquesta informació es troba per escrit a un informe que va lliurar a l'AMiPA.

    3. Intervenció del batlle-president de l'Ajuntament d'Inca, Pere Rotger, per informar a l'assemblea del següent:

      • L'Edifici des Pes del Bessó es destinarà en la seva totalitat per a l'EMMAT a partir del moment en que es finalitzi el futur PAC de Son Amonda. Es preveu que els serveis de la Conselleria de Sanitat i Consum que actualment ocupen la planta baixa es traslladin a aquesta nova ubicació, de forma que uns 300 m2 estaran a disposició de les activitats de l'escola.

      • En els pressupostos del 2008 de l'Ajuntament d'Inca, que s'aprovaran en el mes de novembre de 2007, hi haurà una partida reservada per a l'acondicionament de la sala d'actes i la coberta de l'edifici del Pes del Bessó, que es preveu que es pugui realitzar l'any vinent.

      • S'ha de prendre una decisió en relació a la situació administrativa del personal de l'escola. En l'actualitat una empresa escollida en un concurs públic és la que gestiona el personal de l'escola, però no es descarta fer una oferta pública per tal de tenir personal funcionari. Al curs anterior l'Ajuntament d'Inca va haver d'assumir una sanció de 100,000 eur per incompliment en matèria laboral, com a resultat de l'informe d'una inspecció de treball que es va realitzar a l'EMMAT, d'entre d'altres escoles de música municipals.

  2. Informació i consulta a l'assemblea sobre la proposta de l'Ajuntament d'Inca al Consell d'Administració de l'EMMAT de 23/07/2007 de pujada mitjana del 75% en les quotes de l'EMMAT.

    1. La presidenta sortint de la junta directiva de l'AMiPA, Joana Palomés, informa a l'assemblea del rebuig que, a aquesta proposta, va manifestar en nom de l'AMiPA a l'esmentada reunió del Consell d'Administració. En primer lloc, perquè la proposta es va fer després del període de prematriculació i, en segon lloc, per la quantitat. Manifesta que només hagués acceptat una pujada de quotes equivalent a l'IPC anual. Exposa que, fins a l'any passat, le quotes es revisaven anualment en una reunió en el mes de maig, abans de fer pública l'oferta educativa de l'escola. Finalment, informa que la proposta va ser rebujada, amb la qual cosa les quotes són les mateixes que figuraven a l'oferta educativa del mes de juny de 2007 i que es va acordar tractar la revisió de les quotes en un proper Consell d'Administració al llarg del primer trimestre de 2008.

    2. El batlle-president de l'Ajuntament d'Inca, Pere Rotger, explica que la proposta va ser resultat de la improvisació i demana les disculpes de l'assemblea. En relació a una propera revisió de quotes, planteja una fòrmula de tarifes ponderades fonamentada en la declaració del nivell de renda de la família, en la forma amb què es vol portar a terme a la residència de la tercera edat i a l'escoleta d'infants, i exposa la necessitat d'arribar a una solució consensuada, la qual cosa espera que es pugui dur a terme amb la nova junta directiva de l'AMiPA.

    3. En el torn d'intervencions dels participants a l'assemblea es plantegen, en relació a les quotes els següents temes:

      • Es posa en qüestió que les quotes de l'escola s'hagin de plantejar en la mateixa forma que a una residència de tercera edat o a una escoleta d'infants i es posa en dubte que la declaració de renda sigui un indicador vàlid per aplicar reduccions sobre una quota base. Així mateix, atesa la funció de servei que l'escola fa a tota la comarca, alguns pares expressen la seva disconformitat amb la penalització que comporta a les quotes no residir al municipi d'Inca .

      • S'assenyala que les quotes que s'apliquen ara mateix no són baixes en relació a les que s'apliquen a altres escoles municipals de les Illes.

      • Es questiona l'oportunitat de fer una pujada de quotes atès que no es percep cap millora significativa en les instal·lacions de l'escola.



  3. Informació sobre el procediment de renovació de la junta directiva de l'AMiPA.

    El president de junta directiva provisional de l'AMiPA, Antoni Salvà, exposa que, d'acord amb l'article 19è dels estatuts de l'AMiPA de l'EMMAT, correspon a una assemblea extraordinària l'elecció dels 10 membres de la nova junta directiva. Emplaça als assistents a la participació en aquest procediment, ateses les qüestions pendents que té l'escola i informa que, amb l'antelació adient, es convocarà aviat a una assemblea de l'AMiPA.

  4. Torn obert de paraules.

    1. Els assistents reconeixen el bon nivell acadèmic dels alumnes com a resultat de l'esforç d'alumnes i la dedicació del professorat, i entenen que les instal·lacions de l'escola no es troben a l'alçada d'aquest nivell de qualitat. Expressen el seu enuig pels continus endarreriments en les obres de millora i acondicionament de les instal·lacions i reiteren els defectes en les imfraestructures i en els recursos disponibles per a les activitats de l'escola.

    2. Els alumnes assistents a la reunió constaten les deficiències ja esmentades de climatització, insonorització i disponibilitat d'aules. Del coneixement que tenen de les instal·lacions d'altres escoles municipales exposen que la comparació amb l'EMMAT no és gens favorable i lamenten haver d'afirmar que no puguin estar orgullosos de l'escola.

    3. El batlle-president de l'Ajuntament d'Inca, Pere Rotger, agraeix la sinceritat de les intervencions i reconeix la seva responsabilitat. Afirma que la situació millorarà al llarg d'aquest curs i manifesta la seva disposició en favor de l'escola.

    4. El batlle-president de l'Ajuntament d'Inca, Pere Rotger, agraeix a la directora sortint de l'AMiPA de l'EMMAT, Joana Palomés, la seva dedicació a l'escola i li entrega un obsequi-recordatori en nom de l'Ajuntament d'Inca.




El president de la junta provisional de l'AMiPA, Antoni Salvà Salvà

1